مدیرک" /> مدیرک" /> پایگاه اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور - شناسائی بیش از 315 گونه گیاه داروئی، صنعتی وخوراکی دراراضی ملی استان
بازدید : 37 9 خرداد 1398 ساعت 13:3 شماره :60342
مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری استان همدان :
شناسائی بیش از 315 گونه گیاه داروئی، صنعتی وخوراکی دراراضی ملی استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: بیش از ۳۱۵ گونه داوریی، صنعتی و خوراکی در اراضی ملی استان شناسایی شده‌اند که خودرو هستند و مهمترین آنها آویشن، بابونه، اسپند، رازیانه، پنیرک، گاوزبان، ریواس، کنگر، کلپر، بومادران، خاک شیر، سماق، نسترن وحشی و مریم گلی است.

اسفندیار خزایی اضافه کرد: همچنین سیر، رازیانه، گشنیز، کلزا و سیاهدانه گونه‌های مهم دارویی، صنعتی و معطر هستند که در سطح استان پراکنش داشته و در بخش کشاورزی به صورت انبوه تولید می‌شوند.

وی ادامه داد: گیاهان دارویی استان را با توجه به طریقه‌ی مصرف آن‌ها بین اهالی منطقه می‌توان در ۲ گروه بررسی کرد؛ گروه اول گیاهانی نظیر موسیر، ریواس، سماق، کنگر، تره‌ی وحشی، شنگ، پای غازی، کرفس کوهی، والک، پیازک، و پنیرک هستند که به‌عنوان سبزیجات و میوه‌ها کاربردهای غذایی دارند و به صورت خام مصرف می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان ادامه داد: بعضی از این گونه‌ها به صورت غذاهای مجزا و یا به همراه غذاهای دیگر مصرف می‌شود که به‌عنوان مواد اصلی در تهیه‌ی برخی از غذاها، چاشنی‌ها و ادویه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

خزایی افزود: گروه دوم گیاهانی که فقط به منظور کاربرد دارویی برداشت می‌شوند که تعداد گونه‌ها در این گروه بسیار بیشتر از گروه اول بوده و شامل گیاهان دارویی فراوانی نظیر آویشن، بومادران، بابونه، گل ختمی، پونه‌ی کوهی، خاکشیر، گون، باریجه، چای کوهی، کاسنی، گزنه، زنیان، درمنه‌ی کوهی، شقایق نعمانی، علف مار، شیرین بیان، بادرنجبویه، خارخسک، روناس، منداب، سنبل‌طیب، شاه‌تره، مرزنجوش، پرسیاوش می‌شود.

 | 
نام و نام خانوادگی :  
پست الکترونیک :  
متن پیام :  
  
آمار بازدید برای صفحات داخلی
بازدید روز : 14831
بازدید کل : 148389
آخرین بروزرسانی:
3 تير 1398 ساعت 14:4